İyi Çay Demleme

Altın Başak Çay

Çay Nasıl Demlenmeli?

 

Birinci ve en önemli prensip çayın kaliteli olmasıdır.Düşük kaliteli çaylardan iyi bir tat almayı beklememeliyiz.Daha sonra suyun niteliği ve demleme şekline dikkat etmemiz gerekir.

 

Çay sertlik derecesi az olan sular ile daha lezzetli olur.Suyu çaydanlıkta yeterince kaynattıktan sonra fokurdamasının durması beklenir.Her bardak çay için demliğe 1 çay kaşığı çay koyulur(ilave olarak demliğe fazladan 1 kaşık daha eklerseniz daha da güzel olur.


Yeteri miktarda çayı koyduktan sonra kaynamış olan suyu demliğe tek bir noktadan dökmeliyiz. 


Ocak üzerindeki suyun ateşi kısılarak demlik, çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kesinlikle kaynatılmamalıdır.Aromanın tam elde edilebilmesi için demleme süresi 20-25dk kadar olmalı ve demlenen çay yarım saat içinde tüketilmelidir.

 


PÜF NOKTASI:

 

***Porselen demlik kullanınız.


***Demliği asla deterjan ile yıkamayınız.


***Suyu demliğe tek noktadan dökün ve çayın kendiliğinden dibe çökmesini bekleyin.